Студенти МФ у посети ТЕ „Никола Тесла Б“: Сусрет теорије и праксе

Стручна посета студената и наставника Машинског факултета у Београду Термоелектрани  „Никола Тесла Б“ у Обреновцу, која је реализована у среду, 10. маја, потврдила је важност овог вида наставе на факултету. Студенти прве године мастер студија са Модула за термоенергетику, као и група студената друге године основних академских студија који слушају предмет Увод у енергетику имали су прилику да своја теоретска знања, стечена на предавањима, употпуне праксом.

Студенте је поздравио директор ТЕНТ Б г-дин Иван Гајић, који је одржао уводно предавање, а затим је организован и обилазак тог термоенергетског постројења. Са основним елементима и радом котларнице, термокомандом и машинском салом у којој су смештени агрегати, хемијском припремом воде и црпном станицом, као и  спољашњим и унутрашњим транспором угља, млађе колеге упознали су дипломирани машински и електротехнички инжењери запослени у ТЕ „Никола Тесла Б“.

Стручна посете студената МФ реализована је захваљујујући донацијама огранка ТЕНТ, Лабораторије ЦИАХ Машинског факултета и компаније СЛОВАС из Чачка.

(Извор: Машински факултет)

 

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.