“Машинијада 2017”: Бићемо достојни представници МФ!

Репрезентација студената Машинског факултета отпуовала је у Будву где ће од 08. до 13. маја учествовати на 57. Машинијади – традиционалној манифестацији студената машинства из Србије и региона. Спремни смо да поновимо прошлогодишњи успех и потврдимо прво место у генералном пласману, поручили су будући млади инжењери, који ће, као су нагласили, кроз научна и спортска такмичења на најбољи могући начин представљати МФ и Универзитет у Београду.

Такмичење у знању је прилика за факултете да виде на ком нивоу знања се налазе њихови најбољи студенти. Екипа “Машинца” је у овој дисциплини на претходним Машинијадама постизала значајне резултате, што је потврђено првим или други местом у генералном пласману. За надметања из математике 1 и 2, механике, отпорности материјала, механике, механике флуида и термодинамике, студенте је и ове године припремала екипа младих професора на челу са доцентом др Александром Пејчевим. Он је уверен да ће студенти и на овогодишњој Машинијади постићи одличне резултате и то у свим научним дисциплинама. То није нереално очекивање, јер је реч о најбољим студентима Машинског факултета, нагласио др Пејчев.

Сличног мишљења је и студент продекан Урош Летуница који не крије оптимизам да ће екипа “Машинца”поновити прошлогодишњи успех и освојити прво место у генералном пласману. Ипак, додао је он, најбитније је да цела атмосфера прође у дружењу, размени идеја и повезивању будућих инжењера машинства. Иначе, на овогодишњој Машинијади, у знању и спорту, надметаће се студенти 12 машинских факултета из Србије и окружења. Та чињеница је веома значајна, јер учешће већег броја факултета не само да наговештава изазове, него и само такмичења подиже на виши ниво, нагласио је Летуница.

Такмичење у спорту прилика је да студенти покажу не само тимски дух, него и осећај за фер плеј. Спортски тим београдског „Машинца“ броји око 65 чланова. Они ће се надметати у више спортских дисциплина – фудбалу, рукомету, одбојци, кошарци, шаху и стони тенису – у мушкој и женској конкуренцији. Очекујемо да поновимо прошлогодишњи успех, прво место у генералном пласману у спорту, рекао је председник Спортског удружења студената МФ “Машинац”, Љубомир Симеуновић. Према његовим речима тимови су вредно тренирали, а о њиховој спремности најбоље говоре резултати остварени у Универзитетској лиги – посебно у фуцалу, рукомету и одбојци.

Машинијада је прилика да се факултети и студенти кроз научна и спортска такмичења јавности представе на најбољи могући начин. Пожелевши студентима пуно успеха на предстојећим такмичењима, проф. др Радивоје Митровић, декан Машинског факултета је нагласио да је Машинијада најбоља прилика да студенти демонстрирају не само знање и вештине које су стекли кроз образовање машинских инжењера, него и да допринесу афирмацији дружења и ширења добрих идеја. Успешно такмичење студентима је пожелео и продекан за наставу, професор др Љубомир Тановић. Изразивши очекивање да ће студенти на предстојећој Машинијади остварити одличне резултате, он је рекао да је њихов успех важан не само за МФ, него и за њих саме. Ви сте најбоље што има Машински факултет, будите његови достојни представници, закључио је проф. Тановић.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.