Студенти друге године МФ  у посети ТЕ „Никола Тесла А“

Студенти друге године основних академских студија на Машинском факултету у Београду, посетили су, у среду 26. априла, ТЕ „Никола Тесла А“ и том приликом обишли главна постројења тог, за енергетску стабилност Србије, важног термоенергетског објекта.

Посета је реализована у оквиру предмета Увод у енергетику, а студенти су имали прилику да се упознају са радом командног центра и машинском зградом у којој су смештени турбоагрегати, црпном станицом, постројењем за хемијску припрему воде и допремом и истоваром угља…

Студенте је поздравио г-дин Станко Бекчић, шеф службе за обуку кадрова, а о изградњи термоелектране и њеним системима говорили су колеге машински и електротехнички инжењери. Студенте је посебно интересовао сам рад термоелектране, као и њено одржавање.

Наставним програмом предмета Увод у енергетику, који се предаје студентима друге године основних академских студија предвиђена је посета једном термоенергетском објекту у близини Београда. С обзиром да је на поменути предмет, у школској 2016/17. години, уписано 95-оро академаца, у среду је реализована посета прве од две групе студената.

Реализација стручне посете је обављена захваљујући донаторским средствима компаније СЛОВАС из Чачка и Лабораторије ЦИАХ Машинског факултета у Београду.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.