Конференција: Електрична возила – будућност у саобраћају

У оквиру „Дана словеначко – српског пријатељства“ у петак 21. априла 2017. године у 11.30 часова у амфитеатру Машинског факултета у Београду одржаће се конференција “Зелена балканика: Електрична возила-будућност у саобраћају“. На скупу ће бити представљена достигнућа Словеније и ЕУ у овој области и указано на могућности развоја нашег региона.

Након интересантних предавања предвиђено је пуштање у рад supercharge пуњача, првог у Србији, као и презентација и тестирање e-возила Tesla S, BMW i3 i Renault Zoe који ће бити постављени на платоу испред факултета.

Пројекат је део Зелене Балканике, којим ће Хидриа и аутомобилски кластер Словеније, у партнерству са многим међународним партнерима (Avantcar, BMW, Petrol, Plan-net…) и локалним фирмама у свакој земљи југоисточне Европе, омогућити зелену мобилност на ауто-путу од Минхена преко Салзбурга, Љубљане, Загреба, Београда до Скопља, и преко такозване Зелене Адриатике до Подгорице, Тиране, Дубровника, Сплита и Задра до Копра, где се спрема покретање Иновативног центра зелене мобилности, који ће развијати високотехнолошка решења у те сврхе.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.