Одржан пети Куп ректора

Пети Куп ректора, традиционални шаховски турнир студента, асистената и професора Универзитета у Београду, који се организује поводом Дана студената, оправдао је очекивања и организатора и учесника. На овогодишњем турниру, који је одржан у уторак 11. априла, учестовао је највећи број играча до сада – 43. Међу, њима чак 13 професора, што је такође рекордан број наставника од када се турнир организује. Иначе, пети Куп ректора је   квалификациони за финални турнир студената и студенткиња Београда „Трофеј Верице и Срећка Недељковића“ , који ће бити одржан од  26. до  27. маја  на Машинском факултету у Београду.

Победник турнира је студент Физичког факултета, мајсторски кандидат Никола Потпара. Другопласирани је Лазар Радусиновић, студент Високе школе за пословну економију и предузетништво – ПЕП, док је треће место освојила Адела Великић, акутелна шампионка Србије у шаху и студент Електротехничког факултета. У конкуренцији студенткиња друго место освојила је женски ФИДЕ мајстор Лена Миладиновић, студент Факултета политичких наука, док је треће место припало женском ФИДЕ мајстору Јовани Милошевић са Филолошког факултета. Међу професорима-шахистима најбољи је био  Драган Попадић са Филозофског факултета, пола поена више од Вељка Јеремића са ФОН-а који је носилац и највеће шаховске титуле – велемајстора. Трећи, са 4 освојена поена је био проф. др Драган Милин са Православног богословског факултета.

Организатори турнира су били Универзитет у Београду и Спортско удружење Универзитета у Београду, а судили су Небојша Баралић, међународни шаховски судија и Раде Гољовић, национални судија.

(Извор: Шах на Балкану/Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.