Пети куп ректора

фото: УССБ

Универзитет у Београду и Спортско удружење Универзитета у Београду и ове године настављају традицију започету пре пет година организацијом Отвореног турнира Универзитета у Београду у шаху за студенте и професоре који носи назив „КУП РЕКТОРА“.

Турнир ће се одржати у згради Ректората (Студентски трг 1) у уторак, 11. априла 2017. године у 17.00 сати. Право учешћa узимају професори, асистенти и студенти факултета, академија и високих школа у Београду.

Ово је још једна прилика за окупљање свих љубитеља древне игре међу студентима и професорима, а уједно и прилика да наши најбољи студенти и студенткиње шахисти својим играма и резултатом истакну кандидатуру за место у екипи Универзитета у Београду која ће наступати у септембру месецу у Шпанији на универзитетском првенству Европе 2017.

Као и сви ранији турнири и овај ће бити квалификациони за финални турнир студената и студенткиња Београда „Трофеј Верице и Срећка Недељковића“, који ће бити одржан 26-27. маја 2017. године на Машинском факултету у Београду.

Од свих спортова само шах има привилегију да у називу једног од својих турнира има име „Куп Ректора“. Ово само потврђује чињеницу да ова древна, једна од најстаријих цивилизацијских творевина, ужива велики углед на Универзитету у Београду. Велики допринос томе су дали студенти и професори својим резултатима оствареним на бројним домаћим и међународним такмичењима.

Контакт: Небојша Баралић, 064/3232-910, nebojsa_baralic@yahoo.com

Bookmark the permalink.

Comments are closed.