Четврти Конгрес студената технике

„Потенцијал енергије и очување животне средине“ тема је овогодишњег, четвртог по реду, Конгреса студената технике који се, од 6. до 9. априла, одржава у Конгресном центру Ратко Митровић на Златибору.

Студенти техничких факултета из земље и региона имају прилику да се упознају са врстама обновљивих извора енергије, њиховим потенцијалом, као и са начином њихове употребе у служби заштите животне средине. Ове године, предавачи су угледни професори Машинског, Грађевинског, Архитектонског и Електротехничког факултета Универзитета у Београду, представници Министарства рударства и енергетике РС, као и представници водећих компанија у овој области.

Скуп је свечано отворен у четвртак, а том приликом учеснике су поздравили, испред Деканског колегијума Машинског факултета, продекан за научноистраживачку делатност проф. др Драгослава Стојиљковић, декан Електротехничког факултета проф. др Зоран Јовановић  и председник Савеза студената Машинског факултета Милош Ђоковић, оснивач Конгреса.​

Иначе, Конгрес студената технике први пут је одржан 2013. године, када је учествовало више од 100 студената и 10 предавача. Интересовање за овај скуп расте из године у годину. Ове године окупио је око 250 учесника из земље и региона. Веома смо поносни због тога, јер то говори о квалитету нашег пројекта”, истакао је Милош Ђоковић, председник Савеза студента Машинског факултета.

Организатори Конгреса су Савез студената Машинског факултета и Савез студената Рударско-геолошког факултета Универзитета у Београду, а у његовој реализацији од ове године учествују и Студентска унија Електротехничког факултета, Савез студената Технолошко-металуршког факултета, Асоцијација студената модерног инжењерства (АСМИ), Грађевински факултет и Студентски парламент Архитектонског факултета.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.