БГ ПРАКСA 2017

У складу са одредбама протокола о сарадњи  Универзитета у Београду и Града Београда отворен је позив студентима завршних година да се пријаве за учешће у програму Универзитетска радна пракса – БГ пракса 2017.  Конкурс je отворен до 17.априла 2017.године.

БГ ПРАКСА омогућава студентима да по јединственом моделу обављају стручну праксу у јавним и јавним комуналним предузећима, организационим јединицама Градске управе, установама културе и градским општинама и стекну практична знања, вештине и релевантно радно искуство током студија и на тај начин унапреде своје академско образовање.

Ове године у оквиру програма отворено је укупно 226 места у 16 унутрашњих организационих јединица Градске управе, 14 градских предузећа, 11 установа културе и 3 градске општине града Београда. За студенте Машинског факултетa предвиђена су четири места и то у Секретаријату за опште послове, ЈКП Београдски водовод и канализација, ЈКП Београд пут и ЈКП Зеленило Београд. О којим је позицијама реч можете погледати на: БГ ПРАКСА- позиције за МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ (1).

Кандидати се на конкурс пријављују искључиво електронским путем. Приликом пријављивања кандидатима ће од документације бити неопходна скенирана потврда о редовном студирању.  Интегрални текст конкурса (са детаљима о локацијама и позицијама за праксу, описом посла и условима за сваку позицију), као и Водич кроз конкурс налазе се на сајту Центра за развој каријере  www.razvojkarijere.bg.ac.rs, где се обавља пријављивање кандидата.  

Програм БГ ПРАКСА 2017 реализоваће се као тромесечна пракса а планирани почетак је 15. јуни 2017.  Свим студентима – полазницима програма током трајања праксе биће обезбеђена накнада за топли оброк и превоз и менторска подршка из реда запослених у институцијама учесницама у програму. Ангажовање у програму носи и одређени број додатних /некумулативних/ ЕСПБ бодова које факултети Универзитета у Београду препознају као релевантну ваннаставну активност студената или као обавезну стручну праксу.

Програм Универзитетска радна пракса – БГ ПРАКСА реализује Центар за развој каријере Универзитета  у Београду у сарадњи са Градском управом Града Београда од 2010. године. У протеклих седам година реализације преко 1650 студената са 26 факултета Универзитета у Београду стекло је прво радно искуство у институцијама чији је оснивач град.

(Извор: Машински факултет)

 

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.