Јавно представљање Машинског факултета – У сусрет новој генерацији студената!

Убрзани технолошки развој утиче на све већу тражњу за инжењерима, због чега је то занимање из године у годину све популарније међу младима. Међутим, образовање које не прати технолошки развој и захтеве тржишта не води напретку. На Машинском факултету добро знају да су савремени инжењерски проблеми мултидисциплинарне природе и да будући инжењери морају да поседују нови сет вештина и компетенција. Зато увођењем нових предмета у студијске програме, модернизацијом лабораторија и унапређењем праксе МФ својим студентима нуди квалитетно и пре свега функционално образовање.

Да би потенцијалним студентима, садашњим средњошколцима, приближили студије машинског инжењерства,  Машински факултет у петак 17. марта у 10 сати организује јавно представљање, које ће бити одржано у Свечаној сали 211 на другом спрату. На скуп су позвани директори и професори средњих школа широм Србије, као и представници медија. Сви заинтересовани за овај догађај своје учешће могу пријавити електронском поштом (dekan@mas.bg.ac.rs) или телефоном (3370-350) најкасније до 15. марта 2017.г. Иначе, Машински факултет је по први пут домаћин  једне овакве презентације, која је ранијих година реализована кроз посете школама.

Подсетимо, МФ је угледна високошколска установа која се може похвалити да је одшколовала готово 20 хиљада дипломираних машинских инжењера, близу 1600 магистара техничких наука И више од 700 доктора техничких наука. На основним и мастер студијама постоји 21 изборни модул. Диплома МФ је призната у целом свету и отвара врата не само за даље усавршавање на најугледнијим домаћим и иностраним институтима и факултетима, него и за запослење у  најпрестижнијим компанијама у земљи и свету. О свим овим питањима, али и о струкутри наставног и научно-истраживачког кадра, лабораторијској опреми и училима биће више речи на самом представљању МФ.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.