МФ: Индустријски лидери као гости у наставном процесу

Др Бранислав Томић, високи координатор за квалитет у компанији Bombardier Inc. са седиштем у Торонту (Канада), недавно је, путем видеоконференцијске везе, одржао гостујуће предавање студентима Катедре МФ за Индустријско инжењерство и поделио са њима своје вишегодишње искуство на пословима везаним за квалитет у производним системима светске класе.

Тема предавања је била “Професија у области квалитета – прошлост, садашњост и будућност”. Препуна сала са више од 60 студената доказ је њихове жеље да чују више о практичним проблемима пословне праксе која захтева рад у мултинационалном окружењу.

Након презентације, уследила је дискусија студената и предавача о питањима могућих путева ка успеху и професионалним изазовима при обављању послова у области квалитета. Студенти нижих година били су презадовољни што чују страна искуства и имају прилику да дискутују са стручњаком светски познате компаније, док су студенти завршне године коментарисали да се осећају спремно за рад у компанијама широм света, јер су на Машинском факултету стекли знања која се тамо од њих очекују.

Студенти и др Томић су се договорили да оваква врста предавања постане традиција и да се одржава сваке године уочи Новогодишњих празника, истакла је професорка Весна Спасојевић Бркић, која је и организовала предавање.

**************

О др Браниславу Томићу

Др Бранислав Томић живи и ради у Торонту у Канади. Запослен је у компанији Bombardier Aerospace, трећем по величини произвођачу у авиоиндустрији у свету, после Boing-a i Aierbus-a. Део је руководећег тима који креира политику квалитета компаније Bombardier i редован је предавач на Bombardier Aerospace академији, интерном универзитету, на курсевима везаним за квалитет. Континуирано се бави и консултантским пословима везаним за управљање квалитетом у малим и средњим предузећима. Дипломирао је 1998. године на Машинском факултету у Београду на Катедри за Индустријско инжењерство. Магистарски рад је одбранио 2009. године, а докторску дисертацију 2016. године. Члан је Америчке асоцијације за квалитет и Канадског саветодавног комитета Савета за стандарде за Технички комитет ISO за иновациони процес  CAC/ISO/TC279.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.