Утисци о првом дану

Амфитеатар Машинског факултета испуњен до последњег места. Тихи жамор, насмејана лица и понеко питање…Чека се почетак свечаног пријема нове генерације студената, а затим следе и прва предавања. Почетак наставе означава и почетак новог поглавља у животу тих младих људи. Уписали су један од најпрестижнијих факултета у Србији са дугом традицијом и дипломом признатом у целом свету. Од њих се сада очекује, не само да наставе тим путем, него и да знањем и вештинама које буду стекли докажу да су инжењери спремни да одговоре на све изазове које носи технолошки напредак. Утисци које понесу првог дана студија пратиће их до краја школовања…

a-filipovicПријатно сам изненађена самим пријемом студената, посебно ружом коју сам добила као знак добродошлице на Машински факултет, изјавила је видно задовољна Ана Филиповић, сада већ студент Машинског факултета.

Сводећи утиске о првом сусрету са Факултетом, Ана посебно наглашава значај уводних педавања из математике и физике која су претходила почетку нове школске године. Према њеним речима уводна предавања су изузетно добар потез јер, како је оценила, без њих већина бруцоша не би могла да прати наставу. Ова предавања су мени изузетно значила. Током петодневне наставе могла сам да сумирам своје средњошколско знање из математике и физике и што је важније сазнала сам на које области посебно треба да обратим пажњу. Сада знам шта ће професори тражити и шта ће бити смерница за учење на факултету.

Једна од новина у наставном процесу на Машинском факултету од ове године је менторство. Ана је мишљења да је та новина изузетно важна за бруцоше, који се налазе на прелазу из средњошколског у један потпуно нови, виши ниво образовања. Ми долазимо из различитих средњих школа и са различитим знањем, зато је важно да имамо особу која ће нам бити подршка током студија и која ће нас мотивисати да решавамо евентуалне проблеме и истрајемо ка постављеном циљу. Веома је важно да имамо такве узоре на које ћемо да се угледамо, нагласила је на крају Ана Филиповић.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.