Свечана додела индекса, а за колегинице и цвет

indeks-1Свечаном доделом индекса новој генерацији студената на Машинском факултету у Београду званично је почела  школска 2016/2017. година. За студије машинства и ове године je владало велико интересовање. Ипак, од 1030 пријављених кандидата, индекс “Машинца”  добило је само њих 540. Од тога 520 је уписано  на буџет, док 20-торо њих  самофинансира студије.

На Машинском факултету су се  потрудили да новој генерацији студената  што је могуће више олакшају прве бруцошке дане. Мото факултета – студенти на првом месту – потврђен је не само уводним предавањима из математике и физике и увођењем менторства, него и „најважнијим споредним стварима“  које бруцошима у првим данима много значе… Црвене руже пријатно су изненадиле колегинице које нису очекивале такву добродошлицу.

prijem-5Студенти су уз индексе, између осталог, добили и водич кроз студије са шемом обавезних предмета за прву годину студија, планер активности, распоред часова, као и студентску ИД картицу којом је обезбеђено осигурање за случај незгоде и у земљи и у иностранству.

indeks-3Шеф Студентске службе др Драгољуб Бекрић посебно је указао на новину која је од ове године уведена у комуникацију Службе за студентска питања и студената. Реч је о активационом коду помоћу којег ће студенти моћи да отворе електронски индекс. Покретањем активационог кода студенти ће добити и мејл адресу, преко које ће добијати све важне информације, као и позив на број помоћу којег ће измиривати своје финансијске обавезе. Без обзира на то, нагласио је господин Бекрић, студентима су врата увек отворена, јер Студентска служба и постоји првентствено због њих.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.