Велико интересовање за Машински факултет

upis na masinac 3Предајом докумената, на седам универзитета у Србији, почео је упис на факултете. И ове године влада велико интересовање за техничке факултете, међу којима се истиче Машински факултет у Београду. Будући студенти кажу да им студије машинства, осим доброг стручног образовања, нуде и могућност бржег запошљавања.

Међу кандидатима који су у четвртак дошли да се пријаве био је и Мирослав Милошевић из Панчева. Занимају га техничке науке, пре свега математика примењена у техничким наукама и зато мисли да је Машински факултет право место за њега. Иако се још није одлучио за један од 24 смера колико их има на факултету, Мирослав каже да му се веома допада то што се после петогодишњих студија на Машинском факултету стиче звање мастера.

Слични мотиви определили су и Бранислава Бојића из Републике Српске. После завршених студија машинства не само да се добија мастер диплома, него су и веће шансе за запослење, каже Бранислав.

upis na masinac 1Шевић Анђела је из Београда. Завршила је Прву београдску гимназију и привлаче је техничке науке. За Машински факултет се одлучила, не само због маме која је завршила машинство, него пре свега због квалитета наставе и широког спектра студијских програма.

Биомедицински инжењеринг је оно што интересује Наталију Срећковић и због чега је конкурисала и на Машинском и на Елекротехничком факултету. Њеног друга Страхињу Васића привлачи програмирање. Николу Младеновића интересује и биомедицински инжењеринг, али и програмирање због чега жели да студира машинство. Ово троје младих људи привлачи и могућност да после завршеног Машинског факултета, који има међународне акредитације, без икаквих проблема наставе школовање у иностранству.

Стефан Ђурковић је завршио Техничку школу у Железнику, а Машински факултет је за њега нормалан корак у даљем школовању, јер га машинство веома интересује. Иако није размишљао о смеру, Стефан каже да су студије машинства данас изузетно перспективне јер отварају могућност брзог запослења.

upis na masinac 2Анђела Јаношевић из Бора уписује Машински факултет не само због препоруке свог тате који је и сам завршио машинство, него и због чињенице да се студије финансирају из буџета. Милош Тасић воли грађевину, али и машинство. Машински факултет му је посебно привлачан због великог броја студијских програма.

Машински факултет ове године уписује 540 студената, а од тога 520 на терет буџета Републике Србије. Број студената који сами плаћају школарину је 20. Прошле године на крају уписног рока на Машински факултет је стигло 1200 пријава, а ове године очекују да тај буде премашен, али и да квалитет кандидата буде још бољи.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.