Машински факултет и АИС/3 потписали Меморандум о разумевању

Машински факултет у Београду и Асоцијација италијанских и српских научника и истраживача (АИС3) потписали су Меморандум о разумевању и сарадњи, чиме је створен оквир за укључивање нашег Факултета у заједничка научна истраживања са колегама из Италије, али и за аплицирање за програме и пројекте ЕУ. АИС3 је организација чији је основни циљ промовисање технологије и иновација кроз размену знања, заједничка истраживања и развојне пројекте.

Овај докумет, не само да делу стручњака Машинског факултета омогућава да учествују у билатералним истраживачким пројектима са италијанским колегама, него нам отвара простор и за наступе у пројектима ЕК у оквиру програма Хоризонт, али и других програма, оценио је декан Машинског факултета професор др Радивоје Митровић, након потписивања документа. На овај начин, нагласио је професор Митровић, отворен је простор да кроз билатералне пројекте и размену стручњака, посебно младих људи, остваримо нашу амбицију да Машински факултет у Београду постане МИТ у југоисточној Европи.

Меморандум о разумевању и сарадњи са АИС3 потписан је оквиру Научно-пословне конференције италијанско-српске сарадње у новим производним технологијама која је одржана у склопу 60. Међународног сајма технике, а потписивању документа присуствовао је и амбасадор Републике Италије у Београду, господин Ђузепе Манцо. Поред Машинског факултета, документ су потписали и Институт “Михајло Пупин” и две научне институције из Италије.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.