“Машинијада 2016”: Тријумф студената Машинског факултета у Београду

Машински факултет Универзитета у Београду је апсолутни победник управо завршене 56. Машинијаде, која је од  08. до 13. маја одржана у Будви. Студенти Машинског факултета су, у конкуренцији 16 факултета са простора бивше СФРЈ, бриљирали и у такмичењу у знању, али и у спортским надметањима, освојивши прво место у обе категорије, што им је донело титулу победника целокупног такмичења.

[su_pullquote align=“right“]Успели смо да урадимо оно што смо и прижељкивали, да освојимо прво место и у знању и у спорту, и вратимо се са највећим пехаром, истакао је Сава Лукић, представник Спортског удружења студената “Машинац”. [/su_pullquote]

На Машинском факулету не крију задовољство због постигунтог успеха својих студената на овогодишњој “Машинијади”. Наши студенти, не само да су показали квалитет у научним и спортским такмичењима него су, својим понашањем и држањем, на достојан начин представљали Машински факултет у Београду. Када је реч о такмичењу у знању, наши студенти нису репрезентовали само себе, него су представљали и своје наставнике и катедре које похађају, истакао је професор др Љубодграг Тановић, продекан за наставу Машинског факултета. На тај начин, додао је, они су у потпуности оправдали подршку коју им је Факултет пружио у организацији пута и финансирању трошкова такмичења у знању.

На овогодишњој “Машинијади” у Будви учествовало је око 800 студената машинских факултета из Словеније, БиХ, Црне Горе, Србије и Македоније. Студенти Машинског факултета у Београду били су ипак бољи од својих колега са других факултета. У такмичењу у знању освојили су прва места у области термодинамике, машинских елемената, механике и математике 1, а постигли су запажене резултате и на такмичењу из математике 2, механике флуида и отпорности материјала. Такви резултати обезбедили су им прво место у овој категорији такмичења.

Када је реч о спортском такмичењу женски тимови “Машинца” освојили су прво место у свих шест дисциплина – шаху, фудбалу, кошарци, рукомету, стоном тенису и одбојци, док су њихове колеге бриљирали у одбојци и кошарци, али су у другим дисциплинама били успешни. Укупни резултати остварени у спорту донели су им прво место у генералном пласману и у овој дисциплини.

Успели смо да урадимо оно што смо и прижељкивали, да освојимо прво место и у знању и у спорту, и вратимо се са највећим пехаром, истакао је Сава Лукић, представник Спортског удружења студената “Машинац”. Према његовим речима конкуренција је била изузетно јака. Учествовало је 16 факултета из региона, али су студенти Машинског факултета у Београду ипак били спремнији од осталих колега, рекао је Лукић, похваливши и домаћине у Будви за добру организацију овогодишње “Машинијаде”.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.