Предавање: Медијација – посредовање у решавању спорова: зашто и како?

medijacija1Центар за развој каријере Универзитета у Београду у сарадњи са Центром за конструктивно решавање конфликата Србије организује предавање под називом Медијација – посредовање у решавању спорова: зашто и како? Предавање ће се одржати 25. маја од 12 до 14 часова у Ректорату Универзитета у Београду, Студентски трг 1, учионица у поткровљу.

Медијација у Србији представља релативно нови облик мирног решавања сукоба, а најчешће се примењује као алтернатива решавању судских спорова (имовинско правни, кривично правни, радни, привредни), али и у областима као што су породични односи, вршњачки односи, дискриминација, мировни преговори, мобинг.

Позивамо све заинтересоване студенте да се пријаве и сазнају: Шта је медијација и које су предности медијације у односу на судско решавање спорова? Које компетенције су потребне за ову нову професију у Србији? Како се постаје медијатор? Који су услови поступак добијања лиценце за медијатора? Како вештине медијатора могу да отворе врата лакшем запошљавању?

Предавање ће држати Милена Тадировић, специјалиста медијације, тренер ненасилне комуникације, преговарања и медијације, кооординатор и супервизор великог броја пројеката у области укључивања младих у локалну заједницу, превенције и решавања спорова, и Соња Ристић, лиценцирани медијатор и менаџер људских ресурса у Алпха банци. Број места је ограничен, а пријављивање обавезно, путем формулара: https://goo.gl/St0gHM#sthash.MnnLRyAQ.dpuf . Рок за пријаву је 22. 5. 2016.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.