Еуроавиа: Успешно тестирање управљивости летелице

Тим Еуроавиа Београд је успешно тестирао управљивост летелице на земљи при малим брзинама, саопштила је та студентска организација. Реч је о летелици на даљинско управљање која је конструисана и направљена за прошлогодишње такмичење „Air Cargo Challenge 2015”, а коју тим Еуроавиа Београд сада усавршава.

euroavia - foto

На поменутом такмичењу које се, у оквиру Европске мреже студената ваздухопловства – Еуроавиа, организује сваке две године – екипа Еуроавиа Београд је словила за једног од фаворита. Међутим, због проблема са опремом није стигла до финала. Младе ентузијасте то није обесхрабрило. Они вредно вежбају и припремају се за такмичење које ће се одржати наредне године, где их очекује конструисање и израда нове летелице.

Тим Еуроавиа Београд чине студенти ваздухопловства Машинског факултета у Београду, али и њихове колеге са других факултета. Радећи на конструисању летелица, будући ваздухопловни инжењери су у прилици да примене знање стечено током студија. Имају велику подршку Машинског факултета у Београду, који им на располагање ставља аеро- тунел и опрему за тестирање летелица.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.