Коначна ранг листа пријављених кандидата у другом конкурсном року

Коначна ранг листа пријављених кандидата у другом конкурсном року за упис на Основне академске студије у школској 2017/18. години
Ранг Презиме Име Име родитеља
1 Радивојевић Теодора Дејан
2 Vaz De Silva Anilton Jose Silvio
3 Cruz Carlos Carla Queiroz
4 Fauzou Samuel Steeve

Министар Поповић за сајт МФ: За Индустрију 4.0 требају нам инжењери 4.0

Панел о образовању инжењера, који је организовао Машински факултет је изузетно важан посебно с аспекта индустријског развоја земље на моделу Индустрија 4.0, а о тој теми  мора се разговарати и убудуће, изјавио је, након завршетка скупа, министар у Влади Србије задужен за иновације и технолошки развој др Ненад Поповић. Једном речју, додао је, за савремену Индустрију 4.0 требају нам инжењери 4.0 ,који осим базних инжењерских знања поседују и знања која су интегрисана са најновијим ИТЦ технологијама.

Према речима министра, дигитализација која улази у све поре друштва, а поготову у индустрију, представља основу за будуће машинство које је потпуно дигитализовано и где ИТ технологије имају максималну примену. Таква дигитализација у Србији неће моћи да се оствари уколико не будемо имали изванредне машинске факултете у Београду, у Новом Саду, Нишу, Крагујевцу, нагласио је Поповић. С друге стране, наставио је, уколико желимо убрзан развој, не можемо се затварати у неке мање просторе, зато би са колегама са машинских факултета у државама региона требало направити једну заједничку платформу за образовање инжењера за Индустрију 4.0.

Влада Републике Србије ће максимално подржати све процесе који су засновани на иновацијама у новим технологијама и примени ИТ технологија у машинској и другим индустријама, као и иновативно предузетништво које ће помоћи да наши млади инжењери осим изванредног образовања добију и одличан посао у Индустрији 4.0 и остану у Србији, нагласио је на крају министар Поповић.

(Извор: Машински факултет)