Конкурс UNIQA осигурања

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Потребан 1 извршилац – машински инжењер, за волонтерско ангажовање на пословима преузимача ризика (underwritting) у Сектору за неживотна осигурања и корпоративно пословање.
Предвиђено је ангажовање на 3 месеца, током којег би кандидат уз подршку ментора (из редова искусних процењивача ризика) стекао увид у основне процесе у осигурању и опис посла преузимача ризика.
Кандидат може да буде студент завршне године студија, апсолвент или неко ко је недавно дипломирао. Од осталих критеријума потребно је да има солидно/добро знање енглеског језика и возачку дозволу.
Мејл адреса за контакт: ljiljana.zdravkovic@uniqa.rs

Компанија EKO Serbia: Конкурс за постдипломске – мастер студије у Грчкој

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Компанија EKO Serbia, чланица Hellenic Petroleum Grupe, додељује стипендије за студенте из Србије на Универзитету Пиреус, програм: Енергетска стратегија, право и економија  (https://www.des.unipi.gr/en/). Рок за пријаву студената је 26.јун 2017.године. Пријаве се могу доставити поштом на адресу: Masters Program in Energy University of Piraeus, Department of International and European Studies. 80 Karaoli&Dimitriou str., PC 185 34, Piraeus, или скениране путем mail/a: stipendije@hellenic-petroleum.rs.

Стипендија је обезбеђена за једног студента из Србије у трајању од 18 месеци. Ово је први Мастер програм у југоисточној Европи и један од неколико сличних програма у целој Европи посвећен искључиво Енергетској стратегији, праву и економији. Све информације о конкурсу можете пронаћи на: https://www.des.unipi.gr/images/Call_for_applications_final.pdf

Истакнути професори Пиреус Универзитета као и професори других Универзитета из Европе и Америке заједно су осмислили иновативни програм студија заснован на интердисциплинарном приступу који уклапа захтеве и очекивања тржишта и повезује стратегију, право и економију. Настава обухвата предавања, истраживања, туторијале, семинаре, конференције, посете рафинеријама, као и решавању задатака у складу са тржишним трендовима.

Добитник стипендије ће бити одабран искључиво према академским резултатима, професионалном искуству, броју страних језика које говори, професионалним могућностима.

Пријаве могу слати дипломирани студенти који су диплому основних студија стекли у 2015, 2016 и 2017. години из следећих области: право, финансије, политичке науке,  економија, саобраћај, електротехника, машинство.  На конкурс се могу пријавити и студенти  који ће дипломирати до септембра 2017. Након пријема потпуне документације, врши се евалуација од стране Одбора за пријем.

Студентима ће бити покривени сви трошкови мастер студија – школарина у износу од 5000 еура, као и трошкови смештаја и живота у Грчкој у износу од 1000 евра месечно у трајању од 18 месеци.

Неопходна документација (на енглеском језику):

  1. Пријава – формулар доступан на адреси ‑ https://www.des.unipi.gr/images/Energy-_Strategy_Law_and_Economics_Application.pdf
  2. Копија дипломе о завршеним студијима и уверење о просеку –оверени од стране судског тумача
  3. Сертификат о нивоу енглеског језика (интернационалне дипломе)
  4. Два писма препоруке од стране професора или послодавца
  5. Две скорије фотографије

За више информација о стипендији, начину пријаве и неопходним документима, контакитрајте: i.bantouna@unipi.grilistipendije@hellenic-petroleum.rs.

(Извор: Центар за развој каријере БУ)

Стипендије за докторске студије у Италији из области биороботике

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Sant’Anna School of Advanced Studies, Pisa, Italy, најављује 21 позиције које се финансирају стипендијама и истраживачким стипендијама за пријем на трогодишњи програм докторских студија из обласи биороботике. Програм почиње 1. октобра 2017. Упутство за пријављивање можете погледати овде.

Делта Холдинг – Конкурс за праксу

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Компанија Делта Холдинг је расписала конкурс за 6. генерацију Младих Лидера. Конкурс траје до 4.јуна 2017.г и отворен је за све апсолвенте, студенте мастер студија и дипломце.
У питању је конкурс за посао, где финалисти постају део програма и током годину дана раде у три различита сектора или компаније у оквиру Делта Холдинга. На тај начин, они стичу радно искуство и сазнају шта је оно што их највише интересује. На крају или у току програма када се њихова интересовања поклопе са потребама фирме, они остају да раде на одређеној позицији.
Више о овом конкурсу можете погледати у прилогу.

Ангажовање на пројектовању у Србији / лиценца 333

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Консултантска кућа тражи дипломираног инжењера/мастера са лиценцом 333. Наведени инжењер би требао да буде део тима који треба да изради пројектну документацију лучког објекта. Заинтересовани се могу јавити на мејл адресу zoran@eu-build.com

Конкурс за избор најбољих студентских академских радова

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Пословно удружење „ЕЛЕКТРОМАШИНОГРАДЊА“ из Београда објавило је у Политици оф 16.05.2017. позивни конкурс за избор најбољих студентских академских радова (пројекти, мастер и завршни радови) који су реализовани у периоду од 01. октобра 2016. до 01. септембра 2017. године и обрађивали теме из енергетике, а тематски су везани за делатност чланица ПУ „ЕЛЕКТРОМАШИНОГРАДЊА“. Детаљније…

Компанија EKO Serbia: Конкурс за постдипломске – мастер студије у Грчкој

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Компанија EKO Serbia, чланица Hellenic Petroleum Grupe , додељује стипендије за студенте из Србије на Универзитету техничких наука на Криту, програм – Нафтни инжењеринг (http://www.peteng-master.tuc.gr) . Рок за пријаву у  школској години 2017/2018 је 31.мај 2017.године. Пријаве се могу доставити поштом на адресу: School of Mineral Resources Engineering, Technical University of Crete, Kounoupidiana 73100, Chania Greece, или путем маила: info@peteng-master.tuc.gr i stipendije@hellenic-petroleum.rs.

Стипендија је обезбеђена за једног студента из Србије у трајању од 12 месеци. Истраживања и предавања на Мастер програму одржаваће се на енглеском језику, уз коришћење иновативних метода која укључују гостујућа предавања, семинаре, истраживачке пројекте из области Нафтне индустрије и Енергетског тржишта. Студентима ће такође бити омогућена практична предавања у компанији, као и практични начин доношења одлука у Грчкој али и осталим земљама у којима Hellenic Petroleum Grupa послује.

Право на аплицирање за стипендију имају кандидати који испуњавају следеће услове: Завршен факултет из инжењерских области (механика, металургија, хемија),са минималним просеком 7; Активно коришћење енглеског језика уз интернационални сертификат; Да кандидат није корисник других стипендија
За кандидате коју уђу у ужи избор биће организовани интервјуи, а победнички кандидат биће одабран од стране Универзитета у Грчкој. Студентима ће бити покривени сви трошкови мастер студија – школарина у износу од 3000 еура, као и трошкови смештаја и живота у Грчкој у износу од 1000 евра месечно у трајању од 12 месеци.

Неопходна документација (на енглеском језику):
1. Пријава (формулар доступан на страни Факултета)- Ако је оглас у штампаној форми
2. Копија дипломе о завршеним студијима и уверење о просеку – оверени од стране судског тумача
3. Потврда о активном коришћењу енглеског језика уз један од интернационално признатих сертификата
4. Два писма препоруке (формулар доступан на сајту факултета) – Предност је уколико препорука стигне директно са маила даваоца препоруке а прихватају се и писане препоруке са контактом за препоруку
5. Детаљан ЦВ кандидата уз навођење евантуалног искуства из наведених области

За више информација о стипендији, начину пријаве и неопходним документима, слободно нас контакитрајте на маил: stipendije@hellenic-petroleum.rs 

(Извор: Центар за развој каријере УБ)

Студентски кредити и уговори

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Моле се сви студенти који се налазе на списку да се јаве на шалтер број 7. Службе за студентске послове сваког радног дана у периоду од 12:30ч до 14:30ч ради подизања уговора и измиривања обавеза везаних за студентске кредите.

512/2016 ЋОСИЋ МИОДРАГ МАРКО
519/2015 ЋОСИЋ ГОРАН ОГЊЕН
520/2015 ЋОСИЋ АЛЕКСАНДАР СТЕФАН
514/2016 ЋОЋИЋ ОЛИВЕРА ДУШАН
521/2016 ФИЛИПОВИЋ ГОРИЦА ЂОРЂЕ
526/2015 ФИЛИПОВИЋ ДРАГАН ЛУКА
522/2016 ФУРТУЛА ЖЕЉКО МАРКО
537/2015 ЧАЛИЋ МИЛОРАД ЈОВАНА
1126/2016 ЧРНИЛА НЕНАД АНДРЕЈ
1240/2016 ЧУТОВИЋ МИЛАН АЛЕКСА
1143/2016 ШАРАЦ ДРАГАН МИЛАН
543/2015 ШИНДИЋ ГРАДИСЛАВ ЈАСМИНА
1050/2016 ШОФРАНКО ЈАНКО ВЛАДИМИР
540/2016 ШУТРАКОВИЋ СОЊА УРОШ
542/2016 ШУШАЊ ВИТОМИР АНА

Конкурс: Стипендије Фондације Милана Стефановића-Смедеревца и супруге Даринке

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Фондација Милана Стефановића – Смедеревца и супруге Даринке расписала је Конкурс за доделу осам стипендија студентима Универзитета у Београду са факултета на којима се подстиче развој менаџмента као и других научних дисциплина чији је предмет унапређење трговине, за школску 2016/2017. годину. Стипендија се додељује десет месеци у месечном износу од 10.000,00 динара, а рок за подношење пријава је од 07. априла 2017. године до 24. априла  2017. године.

На Конкурс се могу пријавити студенти основних академских студија са факултета Универзитета у Београду, на којима се подстиче развој менаџмента као и других научних дисциплина чији је предмет унапређење трговине који се у школској 2016/2017. години финансирају из буџета Републике Србије.

Критеријуми за добијање стипендије су:  редовно уписивање школске године,  висина просечне оцене свих положених предмета током студирања, најмање  9, а предност имају студенти који су уписани на акредитовани студијски програм/модул менаџмента или трговине. Студенти који су корисници других стипендија, немају право на стипендију Фондације.

Од докумената су потребни: ПРИЈАВА (Образац бр. 1 – преузети (PDF) са интернет странице Универзитета у Београду  www.bg.ac.rs – Конкурси Универзитета или подићи у згради Ректората, Студентски трг 1, у портирници), УВЕРЕЊЕ о упису школске 2016/2017. године у статусу студента који се финансира из буџета Републике Србије, УВЕРЕЊЕ о положеним предметима и просечној оцени свих положених предмета и ФОТОКОПИЈА ЛИЧНЕ КАРТЕ.

Пријаве се подносе на адресу: Универзитет у Београду, Студентски трг бр. 1 са назнаком за Конкурс Фондације Милана Стефановића-Смедеревца и супруге Даринке.

Додатне информације заинтересовани кандидати могу добити од Сектора за инвестиције и управљање имовином Универзитета задужбина и фондација, на телефон 3207-426, и на интернет страници Универзитета www.bg.ac.rs – Конкурси Универзитета.

Избор кандидата за доделу стипендија обавља Одбор Фондације и одлуку објављује на интернет страници Универзитета www.bg.ac.rs на страници Фондације Милана Стефановића Смедеревца и супруге Даринке. На одлуку о додели  стипендије студент има право приговора  Одбору Фондације,  у року од 8 дана од дана објављивања одлуке на интернет страници Универзитета у Београду  www.bg.ac.rs на страници Фондације Милана Стефановића Смедеревца и супруге Даринке.