Конкурс за доделу награде Задужбине Ђоке Влајковића

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Конкурс за доделу награде Задужбине Ђоке Влајковића за најбољи научни рад младих научних радника Универзитета у Београду

У прилогу је Одлука о расписивању конкурса за доделу награде Задужбине Ђоке Влајковића за најбољи научни рад младих научних радника Универзитета у Београду за школску 2017/2018. годину. Рок за подношење пријава је од 11. децембра 2017. године.

Стипендија фондације Милана Стефановића Смедревца и супруге Даринке

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

У прилогу је Одлука о расписивању конкурса за доделу стипендија Фондације Милана Стефановића Смедревца и супруге Даринке за школску 2017/2018. годину. Рок за подношење пријава студената почиње од 11. децембра 2017. године.

Конкурс за доделу „Награде Миливоје Јовановића и Луке Ћеловића“

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

У прилогу је Одлука о расписивању конкурса за доделу „Награде Миливоје Јовановића и Луке Ћеловића“ за стручне радове студената из области правних и економских наука из средстава Задужбине Миливоја Јовановића и Луке Ћеловића за школску 2017/2018. годину. Рок за подношење пријава студената почиње од 05.12.2017. године.

Прилог: Одлука, Упутство и Изјава

Конкурс за доделу стипендија Задужбине Љубице М Здравковић за школску 2017/2018. годину.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

У прилогу је Одлука о расписивању конкурса за доделу стипендија Фондације Љубице М Здравковић за школску 2017/2018. годину. Рок за подношење пријава студената почиње од 05.12.2017. године.

Конкурс за доделу стипендија Фондације Косте Мигрића за школску 2017/2018. годину

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

У прилогу је Одлука о расписивању конкурса за доделу стипендија Фондације Косте Мигрића за школску 2017/2018. годину. Рок за подношење пријава студената почиње од 05.12.2017. године.

Стипендије Фондације „Нови добротвори Универзитета у Београду“

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Фондација „Нови добротвори Универзитета у Београду“ расписала је конкурс за доделу стипендија за школску 2017/2018. годину. Конкурсом ће бити додељена по једна стипендија за студенте са групације природно-математичких наука, техничко-технолошких наука, медицинских наука и групације друштвено-хуманистичких наука. Рок за подношење пријава отворен је од 04. децембрa 2017. године до 26. јануара 2018. године.

На Конкурс се могу пријавити 4 студента основних и мастер академских студија, чије се школовање финансира из буџета Републике Србије, а који су редовно уписали ову школску годину и у досадашњем школовању имају просечну оцену најмање 9,00, као и постигнуте значајне резултате на домаћим и међународним такмичењима.

Студенти који су корисници других стипендија, немају право на стипендију Фондације „Нови добротвори Универзитета у Београду“.

Стипендија се додељује за временски период од десет месеци у месечном нето износу од 10.000,00 динара.

*****************

Потребна документација:

Пријава (Образац у PDF формату можете преузети овде¸ страници Универзитета у Београду www.bg.ac.rs – Конкурси Универзитета, или у  портирници зграде Универзитета у Београду на Студентском тргу 1 )

Уверење факултета о упису школске 2017/2018. године у статусу студента који се финансира из буџета Републике Србије,

Уверење факултета о положеним испитима и просечној оцени свих положених испита из претходних година студија,

Штампане податке са електронске личне карте или фотокопију важеће личне карте.

Пријаве се подносе на адресу: Универзитет у Београду, Студентски трг бр. 1 са назнаком  – За Конкурс Фондације „Нови добротвори Универзитета у Београду“.

Додатне информације заинтересовани кандидати могу добити од Сектора за инвестиције и управљање имовином Универзитета, задужбина и фондова Универзитета, на телефон (011) 3207-426 и на интернет страници Универзитета у Београду: www.bg.ac.rs – у делу „Стипендије и конкурси“.

Избор кандидата за доделу стипендија врши Одбор Фондације, о чему објављује одлуку на интернет страници Универзитета у Београду www.bg.ac.rs у делу „Стипендије и конкурси“.

На одлуку о додели стипендије студент има право приговора Одбору Фондације у року од 8 дана од дана објављивања одлуке на интернет страници Универзитета у Београду www.bg.ac.rs у делу „Стипендије и конкурси“.

(Извор: Фондација нових добротвора Универзитета у Београду)

 

 

IAESTE – стручна пракса у иностранству

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Расписан је IAESTE конкурс за стручну праксу и усавршавање у иностранству у току 2018. године. Конкурс траје до 15.12.2017. године. Више детаља, односно услове конкурса и „on-line“ пријаву можете пронаћи на сајту: www.iaeste.ac.rs и у прилогу.

НАПОМЕНА: За студенте који имају могућност да преко Студентских сервиса својих факултета обезбеде списак положених испита са оценама неће бити потребно да, приликом верификације пријаве у канцеларији IAESTE-a, достављају уверења о положеним испитима.

Конкурс компаније Wagner Zerspanungstechnik d.o.o

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Предузеће Wagner Zerspanungstechnik d.o.o – Немачка Баварска, које се бави производњом захтевних металних производа приликом машинске обраде, расписује оглас за пријем у радни однос једног Оператера на ЦНЦ машини. Више о овом огласу можете погледати у прилогу.

„Круна успеха” за најбоље студенте БУ, конкурс продужен до 22. новембра

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Породична фирма „Petite Geneve Petrović“, уз подршку Амбасаде Швајцарске федерације, сада већ 12. годину заредом награђује најбоље дипломце Универзитета у Београду. За овогодишњу награду могу конкурисати сви дипломци који су, без понављања година студија, дипломирали у школској 2016/2017. години са просечном оценом вишом од 9,00 (основне или мастер студије). Конкурс је отворен до 22. новембра.

Компанија „Petite Geneve Petrović“ одговорним пословањем и жељом да улаже у развој заједнице у којој послује, сваке године одаје признање највреднијим и најталентованијим студентима Београдског универзитета. Конкурс за награду „Круна успеха” окупља најуспешније дипломце, младе и перспективне људе који се налазе пред новим изазовима, као што су запослење и изградња каријере.

Сваке године, одбор за доделу награде дефинише тему есеја, након чега ужи круг пријављених дипломаца своје погледе и ставове дели кроз интервју са члановима комисије коју чини независни стручни жири. Својим талентима, успесима и животним причама које су увек другачије и посебне, одабрани дипломци сваке године импресионирају чланове комисије пред којом је и ове године тежак задатак, јер бирају најбоље од најбољих.

Као подстрек и мотивацију за даље усавршавање, породица Петровић одлучила је да одабрани тандем дипломаца дарује Rolex часовницима, па тако награда „Круна успеха” превазилази индивидуално признање и указује на потенцијал подршке младим стручњацима из свих области, али и на симболичан начин подстиче развој друштвене свести о будућности успешније и перспективније Србије.

Информације о конкурсу:
Кандидати треба да доставе следећа документа:
• Детаљну биографију
• Фотокопију дипломе и оверену потврду факултета о завршеним студијама
• Фотографију новијег датума

Своје пријаве можете лично предати или их послати поштом на адресу Коче Капетана 47, Београд, агенција ХАВАС. Све додатне информације могуће је добити путем мејла krunauspeha@havas.rs, телефона 011/367-47-72 сваког радног дана од 12 до 16 часова или на сајту krunauspeha.rs.