Стипендије ИТО фондације за школску 2018/2019.г.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Универзитет у Београду је за своје студенте добио на располагање једну стипендију јапанске Фондације ИТО за школску 2018/2019. годину.

Основни услови за одобравање стипендије су следећи:

1. Кандидат мора бити номинован од стране Универзитета у Београду;
2. Кандидат мора бити држављанин Републике Србије (што доказује Уверењем о држављанству)
који намерава да на наставу на одговарајућој институцију у Јапану као студент или истраживач на последипломском нивоу започне од пролећа или јесени 2018. године.
Област истраживања није ограничена;
3. Кандидат мора имати висок успех на студијама и високе личне квалитете, а такође и потребу за финансијском помоћи;
4. Кандидат мора по доласку у Јапан као прималац стипендије ИТО фондације присуствовати оријентационом састанку;

* Било би пожељно да кандидат у одређеном степену (“to some degree“) говори и чита јапански, али то није обавезно.

Напомињемо да ће са кандидатима који уђу у ужи избор бити организован разговор, како би кандидати могли добити номинацију Универзитета у Београду.
С обзиром на то да се комплетна конкурсна документација номинованих кандидата шаље у Јапан, неопходно је да она буде преведена на енглески од стране судског тумача.

За детаљније информације и пријавни формулар, заинтересовани кандидати могу контактирати Секретара продекана за наставу на мејл адресу se_nast@mas.bg.ac.rs
Крајњи рок за достављање комплетне конкурсне документације је 15. септембар 2017. године.

Hella Saturnus Словенија види дипломце МФ у својим редовима

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Машински факултет у Београду угостио је у понедељак, 10. јула, представнике компаније Hella Saturnus из Љубљане, који су , том приликом, студентима и професорима представили рад своје фирме која послује у саставу глобалне групе Hella из Немачке. На скупу је било речи о развојним компетенцијама компаније Hella, посебно о њеним намерама да своје инжењерске услуге прошири и на простор Балкана, посебно у Србији.

На изузетно посећеној презентацији, симболичног назива „Дан отворених врата Hella Saturnus Словенија“, акценат је стављен на велике потенцијале који постоје за успостављање сарадње ове компаније са Машинсиким факултетом.

Због, како је истакнуто, историјских веза Словеније и Србије и доброг међусобног познавања културе и рада, ова компанија у дипломцима или апсолвентима Машинског факултета види изузетан потенцијал за почетак сарадње, пре свега, кроз инжењерске услуге у области дизајна/ конструкција и развоја у аутомобилској индустрији.

Представници Hella Saturnus позвали су дипломце и апсолвенте МФ да се придруже њиховој комапнији и инжењерским тимовима који развијају фарове највиших техничких стандарда и технолошко нових достигнућа, нагласивши да сви који су заинтересовани своје кратке биографије (CV) могу да пошаљу на info@finucidas.com.

(Извор: Машински факултет)

Uniqa осигурање – конкурс за студенте

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Сектору за неживотна осигурања и корпоративно пословање потребан је 1 извршилац – машински инжењер, за волонтерско ангажовање на пословима преузимача ризика (underwriting).

Предвиђено је ангажовање на 3 месеца, током којег би кандидат уз подршку ментора (из редова искусних процењивача ризика) стекао увид у основне процесе у осигурању и опис посла преузимача ризика. По истеку договореног периода ради се евалуација са обе стране и уколико постоји обострано задовољство и интересовање кандидату би понудили радни однос.

Кандидат може да буде студент завршне године студија, апсолвент или неко ко је недавно дипломирао. Од осталих критеријума потребно је да има солидно/добро знање енглеског језика и возачку дозволу.

Заинтересовани кандидати се могу јавити на мејл: ljiljana.zdravkovic@uniqa.rs

Конкурс за избор најбољих студентских академских радова

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Пословно удружење „ЕЛЕКТРОМАШИНОГРАДЊА“ из Београда објавило је у Политици од 16.05.2017. позивни конкурс за избор најбољих студентских академских радова (пројекти, мастер и завршни радови) који су реализовани у периоду од 01. октобра 2016. до 01. септембра 2017. године и обрађивали теме из енергетике, а тематски су везани за делатност чланица ПУ „ЕЛЕКТРОМАШИНОГРАДЊА“. Детаљније…

Конкурс UNIQA осигурања

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Потребан 1 извршилац – машински инжењер, за волонтерско ангажовање на пословима преузимача ризика (underwritting) у Сектору за неживотна осигурања и корпоративно пословање.
Предвиђено је ангажовање на 3 месеца, током којег би кандидат уз подршку ментора (из редова искусних процењивача ризика) стекао увид у основне процесе у осигурању и опис посла преузимача ризика.
Кандидат може да буде студент завршне године студија, апсолвент или неко ко је недавно дипломирао. Од осталих критеријума потребно је да има солидно/добро знање енглеског језика и возачку дозволу.
Мејл адреса за контакт: ljiljana.zdravkovic@uniqa.rs

Компанија EKO Serbia: Конкурс за постдипломске – мастер студије у Грчкој

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Компанија EKO Serbia, чланица Hellenic Petroleum Grupe, додељује стипендије за студенте из Србије на Универзитету Пиреус, програм: Енергетска стратегија, право и економија  (https://www.des.unipi.gr/en/). Рок за пријаву студената је 26.јун 2017.године. Пријаве се могу доставити поштом на адресу: Masters Program in Energy University of Piraeus, Department of International and European Studies. 80 Karaoli&Dimitriou str., PC 185 34, Piraeus, или скениране путем mail/a: stipendije@hellenic-petroleum.rs.

Стипендија је обезбеђена за једног студента из Србије у трајању од 18 месеци. Ово је први Мастер програм у југоисточној Европи и један од неколико сличних програма у целој Европи посвећен искључиво Енергетској стратегији, праву и економији. Све информације о конкурсу можете пронаћи на: https://www.des.unipi.gr/images/Call_for_applications_final.pdf

Истакнути професори Пиреус Универзитета као и професори других Универзитета из Европе и Америке заједно су осмислили иновативни програм студија заснован на интердисциплинарном приступу који уклапа захтеве и очекивања тржишта и повезује стратегију, право и економију. Настава обухвата предавања, истраживања, туторијале, семинаре, конференције, посете рафинеријама, као и решавању задатака у складу са тржишним трендовима.

Добитник стипендије ће бити одабран искључиво према академским резултатима, професионалном искуству, броју страних језика које говори, професионалним могућностима.

Пријаве могу слати дипломирани студенти који су диплому основних студија стекли у 2015, 2016 и 2017. години из следећих области: право, финансије, политичке науке,  економија, саобраћај, електротехника, машинство.  На конкурс се могу пријавити и студенти  који ће дипломирати до септембра 2017. Након пријема потпуне документације, врши се евалуација од стране Одбора за пријем.

Студентима ће бити покривени сви трошкови мастер студија – школарина у износу од 5000 еура, као и трошкови смештаја и живота у Грчкој у износу од 1000 евра месечно у трајању од 18 месеци.

Неопходна документација (на енглеском језику):

  1. Пријава – формулар доступан на адреси ‑ https://www.des.unipi.gr/images/Energy-_Strategy_Law_and_Economics_Application.pdf
  2. Копија дипломе о завршеним студијима и уверење о просеку –оверени од стране судског тумача
  3. Сертификат о нивоу енглеског језика (интернационалне дипломе)
  4. Два писма препоруке од стране професора или послодавца
  5. Две скорије фотографије

За више информација о стипендији, начину пријаве и неопходним документима, контакитрајте: i.bantouna@unipi.grilistipendije@hellenic-petroleum.rs.

(Извор: Центар за развој каријере БУ)

Стипендије за докторске студије у Италији из области биороботике

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Sant’Anna School of Advanced Studies, Pisa, Italy, најављује 21 позиције које се финансирају стипендијама и истраживачким стипендијама за пријем на трогодишњи програм докторских студија из обласи биороботике. Програм почиње 1. октобра 2017. Упутство за пријављивање можете погледати овде.

Делта Холдинг – Конкурс за праксу

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Компанија Делта Холдинг је расписала конкурс за 6. генерацију Младих Лидера. Конкурс траје до 4.јуна 2017.г и отворен је за све апсолвенте, студенте мастер студија и дипломце.
У питању је конкурс за посао, где финалисти постају део програма и током годину дана раде у три различита сектора или компаније у оквиру Делта Холдинга. На тај начин, они стичу радно искуство и сазнају шта је оно што их највише интересује. На крају или у току програма када се њихова интересовања поклопе са потребама фирме, они остају да раде на одређеној позицији.
Више о овом конкурсу можете погледати у прилогу.

Ангажовање на пројектовању у Србији / лиценца 333

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Консултантска кућа тражи дипломираног инжењера/мастера са лиценцом 333. Наведени инжењер би требао да буде део тима који треба да изради пројектну документацију лучког објекта. Заинтересовани се могу јавити на мејл адресу zoran@eu-build.com