Компанији Al Pack d.o.o. потребан машински инжењер – ОГЛАС

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Компанијa Al Pack d.o.o. из Суботице је домаћа компанија са више од 20 година успешне пословне традиције и једна је од водећих у Европи у производњи амбалаже од лаких метала. Због динамичног раста пословања и ширења активности, тражимо новог сарадника на дуге стазе на позицији – машински инжењер.  Све о условима конкурса можете погледати овде.

Стипендије за најбоље студенте

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Савез студената Београда у сарадњи са школом за стране језике „Контекст“, расписује конкурс за доделу 25 стипендија за бесплатнo учење страних језика. Више о овом конкурсу можете прочитати у прилогу.

„CERN Technical Student Programme“ – ПОЗИВ

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

CERN је објавио конкурс за „Technical Student Programme“ у трајању од 4 до 12 месеци (максимално до 14 месеци) за студенте ОАС и МАС.
Teks konkursa možete pogledati na OVOM linku. Конкурс је отворен до 16.10.2017. год.

Заинтересовани студенти треба да се јаве проф. др Марку Милошу (mmilos@mas.bg.ac.rs) и в.проф. др Милан Ристановићу (mristanovic@mas.bg.ac.rs) до петка 6.10.2017. год.

Фондација „Душан Павловић“ – конкурс за стипендирање

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Фондација „Душан Павловић“ је настала из жеље за преношењем знања и подстицањем младих талената у области екологије, енергетске ефикасности, обновљивих извора енергије. За текућу школску 2017/2018 годину Фондација Душан Павловић је расписала конкурс за стипендирање два студента прве године мастер студија Машинског или сличног факултета. Детаљи конкурса су у прилогу.

Четврти сајам стипендија Универзитета у Београду – „Стипендија и ја“

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Дводневни сајам стипендија „Стипендија и ја“ Универзитета у Београду реализоваће се у згради и дворишту Ректората на Студентском тргу у Београду 27. и 28. септембра 2017.године. Више о овом догађају можете погледати у прилогу.

Прилог: Брошура и Програм

Стипендије ИТО фондације за школску 2018/2019.г.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Универзитет у Београду је за своје студенте добио на располагање једну стипендију јапанске Фондације ИТО за школску 2018/2019. годину.

Основни услови за одобравање стипендије су следећи:

1. Кандидат мора бити номинован од стране Универзитета у Београду;
2. Кандидат мора бити држављанин Републике Србије (што доказује Уверењем о држављанству)
који намерава да на наставу на одговарајућој институцију у Јапану као студент или истраживач на последипломском нивоу започне од пролећа или јесени 2018. године.
Област истраживања није ограничена;
3. Кандидат мора имати висок успех на студијама и високе личне квалитете, а такође и потребу за финансијском помоћи;
4. Кандидат мора по доласку у Јапан као прималац стипендије ИТО фондације присуствовати оријентационом састанку;

* Било би пожељно да кандидат у одређеном степену (“to some degree“) говори и чита јапански, али то није обавезно.

Напомињемо да ће са кандидатима који уђу у ужи избор бити организован разговор, како би кандидати могли добити номинацију Универзитета у Београду.
С обзиром на то да се комплетна конкурсна документација номинованих кандидата шаље у Јапан, неопходно је да она буде преведена на енглески од стране судског тумача.

За детаљније информације и пријавни формулар, заинтересовани кандидати могу контактирати Секретара продекана за наставу на мејл адресу se_nast@mas.bg.ac.rs
Крајњи рок за достављање комплетне конкурсне документације је 15. септембар 2017. године.

Hella Saturnus Словенија види дипломце МФ у својим редовима

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Машински факултет у Београду угостио је у понедељак, 10. јула, представнике компаније Hella Saturnus из Љубљане, који су , том приликом, студентима и професорима представили рад своје фирме која послује у саставу глобалне групе Hella из Немачке. На скупу је било речи о развојним компетенцијама компаније Hella, посебно о њеним намерама да своје инжењерске услуге прошири и на простор Балкана, посебно у Србији.

На изузетно посећеној презентацији, симболичног назива „Дан отворених врата Hella Saturnus Словенија“, акценат је стављен на велике потенцијале који постоје за успостављање сарадње ове компаније са Машинсиким факултетом.

Због, како је истакнуто, историјских веза Словеније и Србије и доброг међусобног познавања културе и рада, ова компанија у дипломцима или апсолвентима Машинског факултета види изузетан потенцијал за почетак сарадње, пре свега, кроз инжењерске услуге у области дизајна/ конструкција и развоја у аутомобилској индустрији.

Представници Hella Saturnus позвали су дипломце и апсолвенте МФ да се придруже њиховој комапнији и инжењерским тимовима који развијају фарове највиших техничких стандарда и технолошко нових достигнућа, нагласивши да сви који су заинтересовани своје кратке биографије (CV) могу да пошаљу на info@finucidas.com.

(Извор: Машински факултет)

Uniqa осигурање – конкурс за студенте

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Сектору за неживотна осигурања и корпоративно пословање потребан је 1 извршилац – машински инжењер, за волонтерско ангажовање на пословима преузимача ризика (underwriting).

Предвиђено је ангажовање на 3 месеца, током којег би кандидат уз подршку ментора (из редова искусних процењивача ризика) стекао увид у основне процесе у осигурању и опис посла преузимача ризика. По истеку договореног периода ради се евалуација са обе стране и уколико постоји обострано задовољство и интересовање кандидату би понудили радни однос.

Кандидат може да буде студент завршне године студија, апсолвент или неко ко је недавно дипломирао. Од осталих критеријума потребно је да има солидно/добро знање енглеског језика и возачку дозволу.

Заинтересовани кандидати се могу јавити на мејл: ljiljana.zdravkovic@uniqa.rs

Конкурс за избор најбољих студентских академских радова

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Пословно удружење „ЕЛЕКТРОМАШИНОГРАДЊА“ из Београда објавило је у Политици од 16.05.2017. позивни конкурс за избор најбољих студентских академских радова (пројекти, мастер и завршни радови) који су реализовани у периоду од 01. октобра 2016. до 01. септембра 2017. године и обрађивали теме из енергетике, а тематски су везани за делатност чланица ПУ „ЕЛЕКТРОМАШИНОГРАДЊА“. Детаљније…