Информатика АД и ОТП Банка – Специјална понуда куповине рачунара за студенте МФ

Компанија Информатика АД, која деценијама покрива све сегменте тржишта рачунара у нашој земљи, у прилици је да у сарадњи са ОТП банком  студентима Машинског факултета омогући да под повољним кредитним условима и роком  отплате од 36 месеци набаве десктоп или лаптоп рачунаре одличних перформанси.

У понуди су:

Десктоп опција (Dell Precision Tower 3420) са процесором 7th Gen Intel Core i5-7500, RAM меморијом 8 GB,  хард диском  2.5“ 256GB SSD, графичком картомNvidia Quadro K420 2GB и оперативним системом Windows 10 Pro 64 bit по цени од 959 EUR у динарској противредности;

Лаптоп опција (Mobile Precision 352 15.6“) са процесором Intel Core i5-7300HQ, RAM меморијом 8GB,  хард диском 256GB SSD, графичком картом Nvidia Quadro M620 w/2GB и оперативним системом  Windows 10 Pro 64 bit, по цени од 1199 EUR у динарској противвредности;

Осим рачунара у понуди је и неколико модела  одговарајућих монитора.

Више информација о понуди можете погледати овде

Приликом подношења захтева за кредит потребна је потврда факултета да је студент уписао текућу годину студија, као и профактура издата од стране Информатике АД за одабрани модел рачунара или рачунара и монитора.

Контакт особе за информације и поруџбине:  Marina.Repac@informatika.com и Ana.Milic@informatika.com, телефон: 011/3215 220.

 (Извор: Машински факултет)

Научна конференција UNIFood поводом 210 година УБ

Конференција „UNIFood“ оржаће се од 5 до 6. октобра 2018. године, као један од догађаја планираних поводом прославе 210. година Универзитета у Београду. Конференција је инспирисана резултатима рангирања на Шангајској листи за област науке о храни и прехрамбене технологије, на  којој се Универзитет у Београду налази на 35. месту у свету.

Тематски оквир конференције укључује све научне области које непосредно или посредно доприносе истраживању хране, њене производње, обраде, дистрибуције, конзумирања и њених добробити и ризика по здравље.

Конференција има за циљ промовисање сарадње међу факултетима и институтима у саставу Универзитета у Београду. На скупу ће учествовати водећи европски истраживачи из области науке о храни,као и  представници привреде, а након конференције биће објављен и зборник.

Детаљне информације о UNIFood конференцији можете погледати на сајту конференције unifood.rect.bg.ac.rs.

(Извор: Машински факултет)

 

 

Пријављивање испита за јулски испитни рок

Поштоване колегинице и колеге студенти,

Пријављивање испита за јулски испитни рок школске 2017/2018.г. ће се обавити у периоду од среде 20.06. до петка 22.06. 2018.г. до 24 сата.

У школској 2017/18. години пријаве за јунски и јулски рок, ће се третирати као једна пријава у финансијском смислу. Исто се односи и на септембарски и октобарски испитни рок.

Добродошли на 41. ЈУПИТЕР конференцију!

41. ЈУПИТЕР конференција ће се одржати 5. – 6. јуна 2018. на Машинском факултету у Београду. Планирано је заједничко отварање ЈУПИТЕР конференције и The 3rd International Conference on the Industry 4.0 model for Advanced Manufacturing – AMP 2018 ( https://mefics.org/amp/amp2018/ ) после којег ће уследити и заједничка пленарна седница на којој ће водећи светски научници имати излагања. Након тога две конференције ће се одвијати независно.

Циљ 41. ЈУПИТЕР конференције је да допринесе бољем схватању улоге и значаја производног инжењерства. Од Конференције се очекује да подстакне умрежавање, сарадњу и заједничке напоре међу учесницима како би се остварио напредак у теорији и пракси, као и да идентификује главне трендове у производном машинству данас.

Програм Конференције можете погледати овде.

 

Технолошки самит 2018 на live stream-u!

Пренос уживо конференције „Технолошки самит 2018 – Индустрија 4.0 у малим и средњим предузећима“ у организацији Машинског факултета Универзитета у Београду и Привредне коморе Србија-Привредна комора Београд, која почиње у 9.00  можете пратити на следећем линку: https://media.rcub.bg.ac.rs/?p=6565  .

Програм конференције можете погледати овде.

НАДОКНАДА НАСТАВЕ

Обавештавају се студенти да су према Календару наставе и испита наставни дани:

  • 28.05.2018. године , реализује се настава од ПОНЕДЕЉКА 30.04.2018. године
  • 29.05.2018. године , реализује се настава од УТОРКА 01.05.2018. године
  • 30.05.2018 . године, реализује се настава од СРЕДЕ 02.05.2018. године

 

Maj месец математике (M3) од 14. маја до 01. јуна

Манифестације М3 – Мај месец математике, одржава се по седми пут и представља највећу националну научнопопуларну манифестацију.

Овогодишњи М3 посвећен је алгоритмима и носи назив „Математика, проблем решен“. М3 ће кроз скуп свакодневних радионица и научнопопуларних предавања, уз изложбу Алгоритми од кухиње до берзе, посетиоце увести у чудесни свет математике.

Више информација и у вези са овом манифестацијом, као и детаљну најаву програма, предавања, радионица и изложби можете пронаћи на сајту М3: http://m3.cpn.rs/index.html

Плаћена пракса за 30 студената

Компанија Пештан, у сарадњи са Факултетом, одржаће презентацију о могућностима стручне праксе и заснивању радног односа у компанији Пештан.
Презентација ће се одржати 17.05.2018. год. у 13 часова, свечана сала 211. (види: Pozivno pismo )

Компанија Пештан је водећи произвођач ПВЦ, ПЕ и ПП цеви и фитинга за водовод и канализацију у Југоисточној Европи. Извозно смо оријентисани и остварујемо продају у више од 70 земаља света. Имамо преко 1.000 запослених у Србији и 200 изван граница Србије. Растемо великом брзином. Снажно верујемо у развој и сваке године пуно инвестирамо у опрему, развој производа, али и у људе. Свесни смо да морамо добро да се појачамо јер – будућност је већ стигла!

Зашто је Пештан сјајна прилика за тебе?

Пештан је велика производна компанија, која може да понуди младом инжењеру широку лепезу инжењерских послова – од рада у производњи, преко одржавања и конструкције алата, до развоја новихпроизвода. Замисли да имаш могућност да се опробаш у неком од ових послова, у окрижењу искусних инжењера, у неким од најсавременијих производних
технологија. Звучи узбудљиво, зар не? И још нешто – основни циљ праксе је да прерасте у стални радни однос.

Ко може да конкурише за праксу?

  • Студенти завршних година студија
  • Инжењери који су завршили факултет у последње три године
  • Који су при том радознали, динамични, брзо уче
  • Спретни и самостални у раду на рачунару
  • Говоре енглески језик (пожељно)

Шта можеш даочекујеш након пријаве?

Кандидате чије се биографије највише уклапају у Пештанову визију позваћемо на једнодневну посету производним погонима. У истом дану биће организовани интервјуи и тестирање, где ће кандидати имати прилику да покажу свој потенцијал. А након тога, нека се најбољи припреме се за своје прво радно искуство!
Ако сте спремни за овај изазов, пошаљите своју биографију на е-маил inzenjerizabuducnost@pestan.net
Сви кандидати који конкуришу ће бити обавештени о исходу конкурса на е-маил који наведу приликом пријаве.
Рок за конкурисање: 31-05- 2018.
Pozivno pismo BG