Нови циклус програма праксе у грчким компанијама “Грчком иницијативом до радног искуства”

Под патронатом Амбасаде Грчке у Београду, Хеленско привредно удружење Србије у сарадњи са Универзитетом у Београду, четврту годину заредом организује тромесечну праксу за студенате у компанијама-чланицама Удружења. Конкурс ће бити отворен до недеље 11.марта 2018.године (до поноћи).

Програм под називом “Грчком иницијативом до радног искуства” намењен је студентима завршних година основних и Master студија који желе да стекну прва радна искуства и на тај начин побољшају своје шансе на тржишту рада. Кроз програм је до сада прошло преко 60 студената који су квалитет праксе у евалуацијама оценили високим оценама, а најбољи су по обављеној пракси добили посао.

Ове године у програму ће учествовати компаније: Alumil YU Industry, LG Hemija, Mercure Belgrade Excelsior Beograd, Kleemann Liftovi, Intelli, Junior, Eurofast global, Inos Balkan, Eurobank i Eko Serbia.

Пријављивање студената ће се обављати преко портала  www.studentskapraksa.com

Неопходно је да кандидати направе кориснички налог у зони за студенте. Студенти који су заинтересовани да се пријаве за праксу морају обавезно да додају на свом профилу биографију – ЦВ. После стандардних корака верификације налога преко е-поште могу да приступе бази пракси, у којој се налазе детаљни описи отворених позиција за праксу и дугме за пријаву.

Селекцију кандидата ће обављати компаније учеснице у периоду до 16. марта 2018. Програм праксе ће трајати од 19.марта до 15.јуна 2018.

Завршна свечаност и додела потврда о обављеној пракси студентима организоваће се крајем јуна месеца.

(Извор: Машински факулет)

Конкурс за обављање стручне праксе

Отворен је конкурс за обављање стручне праксе за студенте Универзитета у Београду у предузећима, компанијама, агенцијама, управама и секторима Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Програм праксе ће се реализовати у три циклуса током школске године, а у оквиру првог циклуса за студенте Машинског факултета обезбеђено је 20 места за стручну праксу (колико ће бити и у другом и трећем циклусу). Конкурс је отворен до 22. јануара.

Програм стипендија немачке привреде „Зоран Ђинђић“

Програм стипендија немачке привреде Зоран Ђинђић покренут је са идејом да младим људима из региона Западног Балкана пружи прилику стручног усавршавања у Немачкој у трајању од три до шест месеци, а уз финансијску подршку Немачког министарства за економску сарадњу и развој (BMZ) и компанија учесница у Програму стипендија немачке привреде Зоран Ђинђић.
Студентима завршних година и дипломцима који су недавно завршили студије Програм стипендија пружа прилику да стечено знање примене професионално се усавршавајући током стручних пракси у компанијама широм Немачке.
Позив за пријаву заинтересованих кандидата траје до 13. новембра 2017. године за праксе које почињу у јулу 2018. године. Више о овом програму можете погледати у прилогу.

Пракса у компанији „Robert Bosch“ д.о.о.

У компанији Robert Bosch д.о.о. тренутно су отворене две позиције за праксу у одељењу производње у нашој компанији. Пракса траје 6 месеци, плаћена је и намењена је студентима завршних година мастер и академских студија. Више о овоме можете прочитати у прилогу и погледати на овом линку.

Студентска пракса у компанији Robert Bosch d.o.o.

Компанија Robert Bosch d.o.o. тренутно има отворену позицију за студентску праксу у одељењу пројектне набавке. У питању је плаћена пракса у трајању од 6 месеци намењена студентима завршних година основних и мастер студија. Све остале информације можете пронаћи у прилогу.

Летња пракса у Народној банци Србије

Народна банка Србије и ове године, у периоду од 3. јула до 31. августа, традиционално организује летњу праксу за студенте завршних година факултета у Србији, као и за држављане Републике Србије који студирају на факултетима у иностранству. Више о овом конкурсу можете прочитати у прилогу.

Стручна пракса за област грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре

Обавештавамо вас да је отворен други циклус конкурса за стручну праксу у области грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.
У оквиру другог циклуса је за студенте Машинског факултета обезбеђено 17 места. Конкурс је отворен до 15. фебруара 2017. У прилогу се налази позив за студенте као и преглед отворених места за стручну праксу. Напомињемо да је овај конкурс намењен пре свега студентима којима је потребно да обаве обавезну стручну праксу.

IAESTE – стручна пракса у иностранству

Расписан је IAESTE конкурс за стручну праксу и усавршавање у иностранству у току 2017. године. Конкурс траје до 16.12.2016. године. Више детаља, односно услове конкурса и “on-line” пријаву можете пронаћи на сајту: www.iaeste.ac.rs.

Позив „Центра за развој каријере и саветовање студената“ за обављање праксе

Расписан је конкурс за обављање стручне праксе у области грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре (предузећима, институцијама, агенцијама и секторима Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфрструктуре). Конкурс је пре свега намењен студентима којима је потребно да обаве стручну праксу у оквиру свог студијског програма.
Пракса ће се реализовати у три циклуса током ове школске године. Aктуелни позив је први и у оквиру њега је отворено 16 места за студенте Машинског факултета.
У прилозима се могу видети детаљи везани за конкурс, као и преглед свих понуђених места у првом циклусу.