Седми међународни симпозијум „Индустријско инжењерство 2018“

Катедра за Индустријско инжењерство Машинског факултета Универзитета у Београду, Србија, Steinbeis Advanced Risk Technologies, Stuttgart, Germany и Иновациони центар, Машинског факултета Универзитета у Београду, Србија организују Седми Међународни симпозијум „Индустријско инжењерство 2018“.

Приступно предавање, др Оливера Костић, дипл. инж. маш.

Комисија за припрему реферата по расписаном конкурсу за избор једног доцента за ужу научну област Ваздухопловство, односно Комисија за оцену приступног предавања, у саставу:

  • др Часлав Митровић, редовни професор,
  • др Александар Бенгин, редовни професор,
  • др Александар Симоновић, редовни професор,
  • др Александар Грбовић, ванредни професор,
  • др Слободан Гвозденовић, ред. проф., Саобраћајни факултет

у складу са Правилником о извођењу приступног предавања при избору у звање наставника на Машинском факултету Универзитета у Београду, заказује приступно предавање кандидату др Оливери Костић, дипл. инж. маш., дана 05.03.2018. године, са почетком у 14 часова, у учионици Лабораторије за аеротехнику – аеротунел „Мирослав Ненадовић“ на Машинском факултету, са темом „Адијабатско струјање са трењем у каналу константног попречног пресека – Фано струјање“.

Приступно предавање, др Ружица Тодоровић, дипл. инж. маш

Комисија за припрему реферата по расписаном конкурсу за избор једног доцента за ужу научну област Термомеханика, односно Комисија за оцену приступног предавања, у саставу:

–        др Милош Бањац, редовни професор,

–        др Мирко Коматина, редовни професор,

–        др Богосав Васиљевић, ванр. проф. М.Ф. у пензији,

у складу са Правилником о извођењу приступног предавања при избору у звање наставника на Машинском факултету Универзитета у Београду, заказује приступно предавање кандидату др Ружици Тодоровић, дипл. инж. маш., дана 22.02.2018. године, са почетком у 14 часова, у сали 113/4 на Машинском факултету, са темом Појаве прелажења топлоте.

The Mediterranean International Conference of Pure&Applied Mathematics and Related Areas

MICOPAM 2018: The Mediterranean International Conference of Pure&Applied Mathematics and Related Areas, October 26 – 29, 2018, Antalya, Turkey (Dedicated to Professor Gradimir V. Milovanovic on the Occasion of his 70th Anniversary)
Site konferencije je postavljen na web lokaciji:

http://micopam2018.akdeniz.edu.tr/information/

Фебруарски испитни рок школске 2017/2018. године

Пријављивање испита за фебруарски испитни рок, обавиће се у периоду од четвртка 01.02. до петка 02.02.2018.г. до 24 сата, преко студентског сервиса.
Ако сте испит до сада пријављивали најмање три пута, пријаву испита у фебруарском року реализујете као и до сада, на шалтеру Службе за студентске послове, уз доказ о уплати накнаде за пријаву испита после три пријављивања (Ценовник студија и услуга при студирању). У случају, да сте тај конкретан испит пријављивали и у јануарском испитном року, не треба да плаћате накнаду за фебруарски испитни рок, али испит треба, свакако пријавити на шалтеру Службе за студентске послове.
Служба за студентске послове биће доступна студентима и радиће и у суботу 03.02.2018.г. у периоду од 09 до 12 часова.

Приступно предавање, др Тамара Бајц

Комисија за припрему реферата по расписаном конкурсу за избор једног доцента за ужу научну област Термотехника, односно Комисија за оцену приступног предавања, у саставу:

  • др Маја Тодоровић, редовни професор,
  • др Драган Туцаковић, редовни професор,
  • др Франц Коси, ред. проф. М.Ф. у пензији,

у складу са Правилником о извођењу приступног предавања при избору у звање наставника на Машинском факултету Универзитета у Београду, заказује приступно предавање  кандидату др Тамари Бајц, дипл. инж. маш., дана 11.01.2018. године, са почетком у 13 часова, у сали 134/1 на Машинском факултету, са темом „Енергетски преглед зграда“.

 

Припремна настава за пријемни испит из математике шк. 2018/19

Припремна настава за пријемни испит из математике шк. 2018/19, почиње у суботу, 2.12.2017. г. а одржаваће се сваке суботе од 10 до 13 часова у сали 102. Фонд часова је 65, а цена 20.000 дин. у пет рата. Пријава кандидата за курс је на часу. Сви полазници припремне наставе добијају књигу: „Збирка задатака за припрему квалификационог испита за упис на Машински факултет у Београду

Конкурс за доделу „НАГРАДЕ ГОРДАНА ЈОКИЋ КАШИКОВИЋ И ДРАГИША КАШИКОВИЋ“

КОНКУРСА ЗА ДОДЕЛУ „НАГРАДЕ ГОРДАНА ЈОКИЋ КАШИКОВИЋ И ДРАГИША КАШИКОВИЋ“

Рок за подношење пријава је понедељак, 13. новембр 2017. године.

Материјал доставити у канцеларију декана.